Friday, December 2, 2011

Ombak Rindu Nite

Semalam movie pukul 9.30 malam- kat OU.
Plan asal tengok dengan my sista, tapi last minute my luvly cousin nak join with her mum. haaaa, warga emas pun nak tengok wayanggg??? hahaha..makcik Timah aku memang auntie yang sporting! then semalam petang, sorang lagi cousin aku nak join..sebabkan last minute sgt dapat la tiket 6 row dari screen..heheh, nak tengok punyer pasal dia pun tak kisah la, dok la ko sorang2 layan feeling. Tiket beli secara online sgt la senang! * kes dah lama tak tgk wayang sampaikan aku jakun sekejap masuk panggung* hahaha..
Komen ikhlas aku pasal movie nih:
Seriyesss suka giler dengan lokasi cerita..sangat kekampungan yang menunjukkan cerita Malaysia yang tulen gitewww..rumah2 dorang memang sgt cool! syokkk btul kalau ada rumah macam tuh. seriyess lawa!
Combination Maya Karin & Aaron Aziz sgt suweeetttt!! kira match jugak laaa..tapi dengan Lisa Surihani, bagi aku kurang menyerlah.
Jalan cerita menarik...cuma bagi aku terlampau singkat..bila part-part aku nak feeling2 aje..pooopp poopp.. terus ke scene lain..adehhh, terus potonggg aku nak sedih2. Nak kata aku menangis tu takde kott..tak tau apsal aku tak menjiwai sgt..mungkin sebab aku terlalu jakun duduk dalam wayang kot setelah sekian lama..hahahaha..(poyo) so feeling tuh tak sampai. boleh?? :P
Sangat suka tengok keikhlasan kasih sayang between AA and MK. Dorang dua sangat luving!..tu pasal org dalam wyg tu semua sok sek sok sek..kehkehkeh..
Tapi bila part yang dorang jiwang2 tu, kan ada adegan atas katil la, adegan peluk2 kan, aku terus cakap kat kakak aku,
aku                  : ishhh, kalau aku jadi bini AA nih, seriyess aku tak kasik!*jeles*
kakak aku jawap: ala, bini dia cakap tak kisah
aku                   : haaa, ye ker?? (seriyess aku tak percaya?)
tetiba cousin aku menyampuk : ala hati kat dalam kite tak tau..
aikkkk cousin aku pulak yang feeling lebihh..hahahah.. (babe, lawak okkk!)

mungkin aku tak dapat feeling sebab kiteorang bertiga byk buat lawak masa awal2 cite tu..lakonan si AA tu bersahaja giler..tu yg nampak natural tuh. dengan si MK yang lurus bendul..

okla..lepas ni aku macam nak pi beli DVD & novel OR ni..hahaha..tak puas hati sebab tak dapat nak feeling sgt semalam..
Rating cite semalam 9/10. and yes, MK & AA leh menang award la lepas nih!! heeee..

nota kaki: sgt seronot dapat tgk movie dgn kakak & cousins and off cors with my aunt. first time eva..haha. seriyess kena repeat lagi nanti, kalau ada OR2..haha

sampai rumah aje semua askar2 kecik aku dah tido..hehe, pandai Lokman jaga anak2. terima kasih sayang :) lepas nih i buat lagi ek..haha


me & my sista, waiting for others

my cousins & my aunt
warga emas yang sempoiii! haha :p

crowd
penuh wayang..sampai kerusi depan pun orang duduk jugak..

after the moviee..
muka sedih plus ngantukkkkss..
mohh balik, esok kejeeeee!!


4 idea?!:

Bonda Adam said...

waaa fira..bestnye..aku baca novel ombak rindu masa kat uni.. mmg jiwang karat habislah..buku tu aku pnjam dgn member, so nak beli untuk koleksi snediri baru2 ni gi popular takde la plak..so jap lagi nak beli online. huhuhu

tgk pirate dvd kuar baru beli.. sedeynye

FiraHamzah said...

Sarahhh,
haah, penah baca novel gak masa kat Uni, tapi dah lupa la babe, maklumla shoort circuit byk sgt dah nih..hihi..
ada ek jual online, aku pun nak beli gak lah! hiks..thx for info babe :) mari kite menjiwangkan diriii..haha
bulan disember: mode menjiwang dgn OR. haishhh..parah! :P

fazzoralle said...

mak aku yang rock

aTy _faRed~ said...

waaahhh..9/10..memang hebak ar cerite ni ek.. nak tengok sangat..!! tunggu nanti dah tak ramai..sekarng memanjang full book..gggrrr

 
Blog Template by Delicious Design Studio